Body & Horse | Wat is ruiterfitness?
Door middel van ruiterfitness helpt Body en Horse ruiters bewust te maken dat paardrijden wel een sport is, en je eigen lichaam een erg belangrijk onderdeel hiervan is. Hoe fitter je eigen lichaam, hoe minder je je paard in de weg zult zitten en zult helpen in bepaalde oefeningen of bewegingen.
body, horse, ruiterfitness, paard, paarden, paardrijden, dressuur, balans, lichaam, sport, fitness, beweging
37
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-37,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Ruiterfitness

De wetenschap dat paardrijden een sport is, wordt door veel mensen onderschat. Ook -of sterker nog;vooral- door de ruiters zelf! Hoe vaak gebeurt het jou dat je even een kleine pauze moet nemen tijdens het trainen van je paard omdat je buiten adem bent? Of hoe vaak moet jij van je instructeur horen dat je je buikspieren moet aanspannen, maar je geen idee hebt hoe je dit moet doen? Door middel van ruiterfitness wil ik ruiters bewust maken dat paardrijden wel degelijk een sport is, en je eigen lichaam een erg belangrijk onderdeel hiervan is. Hoe fitter je eigen lichaam, hoe minder je je paard in de weg zult zitten en zult helpen in bepaalde oefeningen of bewegingen.

De onderdelen die wij behandelen:

Uithoudingsvermogen0%
Lenigheid0%
Coördinatie0%
Balans0%
Kracht0%
Ontspanning0%

Groepstraining

Wekelijks bied Body & Horse groepstrainingen aan in Hoofddorp. Dit zijn leuke afwisselende lessen waarbij we alle onderdelen behandelen. Ook doen we 2x per jaar een fit test om te kijken hoe fit we nu echt zijn. Van September t/m Juni hebben wij het indoor seizoen, en van Juni t/m Augustus hebben wij het outdoor seizoen. Tijdens het indoor seizoen sporten wij in een ruime gymzaal, en tijdens het outdoor seizoen sporten bij de Toolenburger Plas in Hoofddorp.

Clinics op locatie

Het is uiteraard ook mogelijk om ruiterfitness traingen te krijgen bij u op locatie. U kunt de ruiterfitness trainingen ook perfect combineren met een clinic zit en houding. Voor de ruiterfitness op locatie geldt maximaal 10 deelnemers per groep, minimaal 6. Er zijn diverse mogelijkheden, van workshop tot clinic. Voor meer informatie hierover kunt u het beste contact met ons opnemen.

Personal training

Vind je het trainen in groepsverband niks? Wij bieden ook personal trainingen aan. Tijdens een personal training kijken we naar de zwakke punten van de ruiter en die gaan we tijdens deze sessie behandelen. Gedurende de gehele personal training ben je één op één bezig met onze fitness trainer.

Een personal training duurt ongeveer 45 minuten.

Schema op maat

Mocht u een goede zelf discipline hebben, kunt u ook zelf thuis aan de slag met de ruiterfitheid. Wij maken een trainingsschema voor u op maat, waarmee u ongeveer 6-8 weken mee kunt trainen. Na deze periode adviseren wij u om het schema weer aan te passen omdat het lichaam er anders aan gaat wennen en daardoor het resultaat minder zal worden. Een schema kan gemaakt worden n.a.v. persoonlijk contact, maar bij voorkeur n.a.v. een personal training zodat we exact de zwakke punten van u er specifiek uit kunnen halen.

Sponsoring

Body & Horse staat altijd open voor het sponseren van een evenement of wedstrijd. Opzoek naar meer informatie?